Ajax – Celtic 500ste duel in Arena, fans krijgen herinneringsvaantje

0319trappen-arena

Ajax – Celtic is donderdag de 500ste officiële wedstrijd van Ajax in de Amsterdam Arena. Alle 50.000 aanwezige fans zullen een speciaal vaantje krijgen, zo laat marketing manager Jeroen van Iersel van de Amsterdam Arena weten tegenover het ANP. “We zijn er trots op dat de Amsterdam ArenA de thuisbasis van Ajax is, en inmiddels ook voor de Ajax fans als een echt thuis voelt. We willen de fans voor hun trouwe aanwezigheid bedanken. Het trotse gevoel en een mooie herinnering, als je vroeger thuiskwam na een sporttoernooi, willen we een beetje doen herleven.”

Sinds Ajax de Amsterdam ArenA als thuisbasis heeft, zijn er veel memorabele momenten geweest. Zo is Ajax, in de periode 1996-2015, zeven keer landskampioen geworden, heeft de club zes keer de KNVB beker en vijf keer de Johan Cruijff Schaal veroverd. In de Amsterdam ArenA speelde Ajax tot nu toe 88 Europese wedstrijden, waarvan 48 in de Champions League. Het treffen van aankomende donderdag in de Europa League tegen de Schotse club Celtic is de vijfhonderdste wedstrijd in de Amsterdam ArenA.

“In de loop der jaren is er in het stadion steeds meer een Ajax sfeer gekomen. Door de aankleding van de omlopen, de binnenzijde van het stadion, het vernieuwde sportcafé met uitzicht op het veld en ook in het nieuwe hoofdgebouw ademt alles voetbal. De Amsterdam ArenA is er trots op dat er zo veel gedenkwaardige wedstrijden en momenten zijn geweest in de afgelopen negentien jaar. De meer dan twintig miljoen bezoekers die, tijdens deze vijfhonderd wedstrijden, hun team hebben aangemoedigd hebben de club vier keer op rij kampioen zien worden en afgelopen jaren vele memorabele internationale wedstrijden meegemaakt. Vooral de onvergetelijke winst op FC Twente (3-1) en de behaalde dertigste landstitel tijdens een zenuwslopend slot van de competitie brengen mooie herinneringen boven. “Ook voor de toekomst hopen we dat er nog heel veel onvergetelijke wedstrijden van Ajax in de Amsterdam ArenA worden gespeeld”, aldus Van Iersel.

Bron: ANP

Related posts

16 Comments

  1. BobbyHaarms

    Kijk, dit vind ik nou mooi! Bedankt Ajax, een pracht positief gebaar. Zou mooi zijn als het oude logo erop staat ipv die fopdwerg 🙂

  2. Chitsam

    Als je Ajax hart hebt dan wil je gewoon vaantje van Ajax in ontvangst nemen, dit betekent heel erg veel.

  3. slm020

    Dat is toch wel weer klasse gedaan van ons aller AFCA AJAX !! Bijna elk jaar ook iets speciaals voor de seizoenkaarthouders !! Dat doen de andere clubs niet 😉

Comments are closed.