Verklaring AFCA Supportersclub naar aanleiding van aankondiging organisatorische ontwikkelingen Ajax NV

supportershome

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax heeft samen met de directie besloten enkele wijzigingen door te voeren. Directeur marketing Edwin van der Sar krijgt onder meer een vernieuwde portefeuille. De RvC is daarnaast voornemens Dolf Collee te benoemen tot statutair directeur en directievoorzitter. Dat liet de Ajax NV gisteren weten aan de AFCA Supportersclub en werd bevestigd door een persbericht.

De AFCA Supportersclub hoopt met deze wijzigingen en de daarbij behorende organisatorische duidelijkheid, dat de rust terugkeert bij de club. Wij roepen het Technisch Hart op in de nieuwe samenstelling goed met elkaar samen te werken, zodat dit ook zichtbaar is aan de prestaties op het veld.

De AFCA Supportersclub roept dan ook bij deze de Directie, RVC en de Bestuursraad op, om vanaf nu de aandacht mede te vestigen op wat wij als supporters belangrijk vinden:

-Een nieuw supportershome
-Uitsupporters welkom bij de Klassieker
-Uitsupporters welkom in den Haag
-Terugkeer klassieke logo als enige echte Ajax logo
-Frequenter open traingen. In ieder geval standaard op woensdag en in de
schoolvakanties. Voor kinderen en alle Ajax volgers een must. Daarnaast
heeft Ajax ook een belangrijke sociale functie.
-Medewerkers met een Ajax hart werkzaam bij de Ajax NV. Laat het werving &
selectiebeleid daarop afgestemd zijn.
-Blijvende vernieuwing ledenbeleid Ajax. Doorontwikkeling huidig
toegangsbeleid zodat de instroom van leden met een supportershart
gegarandeerd blijft.
-Continuering prijsbeleid kaartverkoop. De goede lijn die is ingezet de
afgelopen jaren moet blijven gehandhaafd.
-Geen verhogingen prijzen seizoenkaarten zolang Ajax een financieel gezonde
club is.

Wij zullen deze punten en het belang ervan (nogmaals) op de agenda zetten bij het eerst volgende overleg met de Directie in nieuw samengestelde vorm. Daarnaast zal de AFCA SC met de afdeling veiligheid in gesprek gaan over het momenteel gevoerde beleid en de snelle doorloop van stewards. Het valt ons op dat er veel wisselingen zijn, wat de sfeer niet ten goede komt.

Bestuur AFCA Supportersclub

Related posts

19 Comments

  1. JMD.MOUWEN@GMAIL.COM

   Mag ook het Ajax boekje terug?Ik spaarde het voor een gehandicapte supporter gaf hem het gevoel dat hij erbij was.Mijn kleindochter als lerares om een ajax fan het te laten verdienen door goed gedrag. gr Jacqueline.

   1. De Ajacied

    Ja het supportershome staat heel hoog op de lijst dus hopelijk kunnen ze dit ook waarmaken !!!!
    Ga er voor WWZAWZDB

   2. Remco425

    Snap ik, aan de andere kant, er lagen na iedere wedstrijd 40.000 van die boekjes op de grond. Omdat het gratis was. Ik zou zeggen houden die boekjes, maar maak ze 50 cent ofzo. Degenen die er niiets om geven nemen het dan niet.

  1. AfcaMikey

   helemaal mee eens! was altijd vet gezellig maar d8 dat ie bij de parkeerplaats kwam zoals ze vorig jaar zeiden?

  2. BobbyHaarms

   Nieuw home (en dan niet in een natte donkere parkeergarage, welke droeftoeter verzint zoiets!), enige echte logo terug…alleen al van die 2 punten slaat m’n hart op hol..alleen maar uitstekende punten waar ik me 100% in kan vinden! !

  1. BobbyHaarms

   Spoor jij wel? Echte Ajacieden en naar mijn idee goud waard voor Ajax (vooral Jonk dan) Sar wil ik met alle liefde nog wat tijd geven. Maar door te zeggen dat dit soort levende legendes op mogen rotten getuigt niet echt van liefde voor je club. Ze heten geen Boilesen ofzo maar hebben juist enorm veel voor onze club betekend en doen dat nog

 1. Hidde99

  Ik hoop echt dat het lukt! Sowieso een nieuw home en het oude logo weer terug, dat zijn volgens mij punten waar iedere Ajacied voor is. Laten we hopen dat het wordt doorgevoerd

 2. Pazuzzu

  Uh een redelijk goede middenvelder die wegens zijn chauffeurs kwaliteit en buddy gedoe door Inter gekocht werd en zich bij psv heerlijk voelde is voor mij never nooit nada een vedette. Eigenwijs zijn jeugd en Ajax benadelen zie ik niet als positief. Ieder zijn mening.

 3. Martin_FSide

  Allemaal goede punten, als deze nu eens allemaal doorgevoerd worden zal het een stuk beter worden ❌❌❌

Comments are closed.