Kale: ‘Een samenvatting van anderhalve minuut vrouwenvoetbal kan nog net’ (Incl video)

0902kaleenkokkie

Onze grote vriend Kale was dinsdagavond te gast in het AT5 programma De Stelling van Amsterdam waarin het ging over vrouwenvoetbal. Kale heeft daar een uitgesproken mening over en dat was behoorlijk tegen het zere been van Martine Pranga, die aan de universiteit van Leiden onderzoek doet naar vrouwenvoetbal.

‘Het WK voor vrouwen is in aantocht maar daar ga ik mijn wekker echt niet voor zetten. Anderhalve minuut samenvatting kan nog net’, zo liet Kale weten in de sportkantine van SV Sloten. Mevrouw Pranga reageerde fel op de uitlatingen van Kale en noemde de visie zelfs provocerend. ‘Gaat het over joden of zwarte mensen dan zou hij direct allerhande processen aan z’n broek krijgen. Het is ongelofelijk dat deze mijnheer zich zo durft te uiten’, aldus Pranga. ‘Ik chargeer niet, ik zeg alleen dat het verschil tussen dames- en herenvoetbal wezenlijk groot is. Dat heeft niks met vrouwen of mannen te maken, maar met het niveau van het spel’, zo liet Kale in een reactie weten.

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Bron: AT5

Related posts

21 Comments

  1. 58yearsalways4Ajax

    Afgelopen seizoen was het een stuk leuker om naar de dames te kijken dan naar het elftal van Frank. Ik weet niet waar Kale naar heeft zitten kijken.

    1. Mokumertje020

      De dames zijn in opkomst over tien jaar dan zijn ze beter dan de mannen

      1. Ajax nr 1

        De ontwikkeling qua voetbal gaat inderdaad en stuk sneller bij de vrouwen dan bij de mannen Mokumertje:-)) het vrouwenteam van Ajax was dit jaar al beter.

    2. FrankiC

      Is een lange zit hoor, 1,5 minuut damesvoetbal. Feit is dat ook de wereldtop 3 tennisdames van de heren nr. 500 verliezen zal.

  2. lezerG

    Ik kijk liever anderhalve minuut naar de dames dan 1,5 seconde naar die Kale

  3. Ajax nr 1

    Haha ik heb dat intervieuw gezien en volgens mevrouw Pranga had zijn soort al in de jaren 50 uitgestorven moeten zijn haha.

  4. Arie

    Belachelijk dat we hier op deze site aandacht aan schenken ik kijk liever een hele wedstrijd vrouwen voetbal dan een hele minuut deze heren bah.

  5. -buitenkantje rechts-

    Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland op dit ogenblik. Zegt wel genoeg denk ik.. Als hij zijn wekker er niet voor wil zetten..laat m..

    1. Velibor

      Kan wel zijn maar voetbal lijkt nergens op en is niet te vergelijken met mannenvoetbal kom op zeg,die ruimtes op het veld zijn veel groter ondanks die dikbillen,beetje populair lullen tov de dames vh damesvoetbal om erbij te horen en niet niet voor Dino versleten te worden.

      1. -buitenkantje rechts-

        Mannenvoetbal en vrouwenvoetbal met elkaar vergelijken gaat niet op. Je zegt ook niet dat vrouwen langzamer schaatsen dan mannen dus niet om aan te zien is.. Of dat Dafne Schippers langzamer loopt dan Usain Bolt dus niet om aan te gluren is..

  6. Blowke

    Hahaha wat een belachelijke reacties, hoe kun je dit nou met mannenvoetbal vergelijken?? Ik vind het goed dat de sport groeit, en dat het niveau omhoog gaat in Nederland. Maar het zal nooit zo goed als mannenvoetbal worden.

    1. Velibor

      Daarom de enigste die qua voetbal in de buurt komt is die Braziliaanse waarvan de naam mij is ontschoten maar die is geloof ik ook al 20 jaar voetbalster vh jaar.

  7. AjaxBarcelona

    Waar staat dat je het met mannenvoetbal moet vergelijken??? Over dinosauriusreacties gesproken. Het gaat om de denigrerende en balinerende toon van onze kale en de redenatie erachter. Die is gewoon simpelweg dom.

    1. Velibor

      Ja waarschijnlijk wel ja maar het gaat toch eigenlijk om het fenomeen voetballiefhebber en dan kun je het eigenlijk totaal niet vergelijken,het gaat net als een Ferrari en zo’n rijdende accu vergelijken,de ene is mooi en sierlijk en de ander zal wel verstandig zijn en beter voor de bloemetjes en vooral de portemonnee maar dan nog het gaat erom wat je mooi vind als liefhebber en die mevrouw de interviewster zal wel haar op de armen en benen hebben en vooral geen tegenspraak dulden van een stel antieke heikneuters haha jammer dat ik dat niet gezien heb.

  8. Slingertje.

    Het hele seizoen hebben we naar nichten zitten kijken in de Arena want kerels kan je die spelers van Ajax niet noemen met hun gejank. Dus de dames kunnen het nooit slechter doen.

  9. Roca

    Vergelijk het met een seizoenskaart van Barcelona, wanneer je daar om de week zit, valt hoofdklasse KNVB ook tegen. Overigens heeft Kale wel gelijk, vrouwenvoetbal is voor de neutrale kijker het aanglurend niet waard (en ik ben trainer van een meisjes À-team, wat wel zeer leuk is om te doen)

Comments are closed.