Cruijff voorstander Nederlandse winterstop

1125cruijff1

Johan Cruijff is voorstander van het Nederlandse competitieschema met een duidelijke winterstop zodat clubs er even tussenuit kunnen om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het Engelse model, waarbij de competitie in onverminderde vaart voort dendert, kan hem minder bekoren.

Cruijff snapt dat het voor supporters mooi is als er bijvoorbeeld tussen kerst en oud en nieuw gewoon gespeeld wordt. Voor supporters hebben juist die duels iets extra’s. “De enigen die klagen zijn de coaches, die liever zien dat spelers meer rust krijgen. Ook dat is logisch”, aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

“Voetballen tussen Kerst en Nieuwjaar is een slijtageslag. Dus in het voordeel van de fysiek sterkere ploegen. Omdat ik altijd goede elftallen met goede spelers heb gecoacht, zat ik niet op zo’n zware week te wachten. Omdat mijn spelers meestal in het nadeel waren.”

Cruijff verwacht, ondanks felle kritiek van bepaalde trainers in Engeland onder wie Louis van Gaal, geen verschuivingen in het schema. “Dat werkt al sinds mensenheugenis zo en dat zal over honderd jaar nog zo zijn. Daarom heeft klagen echt geen zin, als iedereen om je heen tevreden is. Bovendien wordt iedereen toch aardig voor al dat overwerk betaald.”

Bron: De Telegraaf

Related posts

1 Comment

Comments are closed.