Ajax haalt opgelucht adem: Schöne mogelijk zaterdag al terug

Lasse Schöne is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van Ajax en scoorde vorige week nog tegen Paris Saint-Germain, maar hij liep in dit duel ook een liesblessure op. Frank de Boer vreesde dat de Deen wel ‘een paar weken’ uit de roulatie zou zijn, maar de kwetsuur valt mee: Schöne zou mogelijk zaterdagavond alweer mee kunnen doen in de uitwedstrijd bij NAC Breda.

Volgens Voetbal International was er slechts sprake van een verrekking in de liesspier en kan Schöne al snel weer beginnen met trainen. Ajax speelt woensdag in de KNVB Beker de derby met JOS Watergraafsmeer, maar deze wedstrijd zal de aanvaller sowieso nog laten schieten. Mogelijk kan hij zaterdag spelen tegen NAC, of anders volgende week woensdag tegen APOEL Nicosia.

Schöne ontbrak zondag in de Klassieker tegen Feyenoord en Ajax speelde zonder de Deen de slechtste wedstrijd in tijden, zo was althans de mening van De Boer en veel van de spelers. Schöne neemt normaal gesproken de standaardsituaties bij Ajax, maar in zijn afwezigheid kon Ricardo van Rhijn met een rake vrije trap uitgroeien tot de matchwinner in de kuip.

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts