Grygera: ‘Mino zei: ‘Ajax is de beste school voor jou, je gaat het opnieuw leren’

In de zomer van 2003 maakte de destijds veelbelovende Zdenek Grygera verrassend de overstap van Sparta Praag naar Ajax. De speler had destijds zelf zijn zinnen gezet op een leven in Monaco, maar dankzij zaakwaarnemer Mino Raiola verhuisde hij uiteindelijk naar Amsterdam.

De inmiddels gestopte verdediger was echter al met zijn hoofd in het zuiden van Frankrijk, toen de Italiaanse Nederlander hem toch nog op andere gedachten wist te brengen. “Ik was jong, dus ik zag het wel zitten. Het leven, het weer, het geld; alles leek mooier”, zegt Grygera in Voetbal International over een avontuur in Monaco. “Maar Mino zei: ‘Ajax is de beste school voor jou. Techniek, tactiek; je gaat het allemaal opnieuw leren’.”

De zaakwaarnemer beloofde zijn cliënt dat Ajax niet zijn laatste club zou zijn en zodoende besloot de toen 23-jarige Grygera te kiezen voor een verblijf in de Nederlandse hoofdstad. Daar speelde de oud-international van Tsjechië vier seizoenen, waarin hij één keer landskampioen werd en twee keer de KNVB Beker veroverde. In 2007 stapte hij over naar Juventus, om weer vier jaar later te tekenen bij Fulham. Bij de Londense club sloot hij twee jaar geleden zijn loopbaan af.

Tekst: Voetbalzone

Related posts