De Boer tevreden: ‘Als het moet kan hij ook iemand door midden zagen’

De buitenwereld begrijpt misschien maar weinig van de komst van Niki Zimling, maar bij Ajax is men erg blij dat de middenvelder de selectie is komen versterken. Volgens landgenoot Lasse Schöne is Zimling ‘een echte Ajax-voetballer’ en daar is Frank de Boer het helemaal mee eens. “Ik denk ook dat hij een Ajax-speler is, want hij is zeer technisch begaafd”, zei de coach tegen Ajax TV.

Ajax besloot om na het vertrek van Daley Blind werk te maken van de komst van de 29-jarige Zimling, maar De Boer ziet de Deen niet als de vervanger van de miljoenenaankoop van Manchester United. “Ik zie hem eigenlijk als de vervanger van Poulsen, een jongere versie daarvan. Hij heeft dezelfde instelling en leiderscapaciteiten”, legt De Boer uit. Christian Poulsen speelde de afgelopen twee seizoenen voor Ajax, maar stond niet open voor een contractverlenging.

De Boer heeft voor de komst van Zimling geïnformeerd bij de Deense spelers uit zijn selectie en bij Jasper Cillessen, die net als Schöne met de middenvelder samenspeelde bij NEC. “Die zeiden eigenlijk allemaal dat het een Ajax-speler is. Als het moet kan hij ook iemand door midden zagen. Hij is al wel over de dertig, maar de ervaring misten we wel”, aldus De Boer. Zimling wordt voor een seizoen gehuurd van FSV Mainz 05.

Tekst: Voetbalzone

Related posts