Alderweireld: ‘Ik zie het zeker niet als een verloren jaar, integendeel’

Toby Alderweireld verhuisde vorig jaar zomer van Ajax naar Atlético Madrid, in de wetenschap dat hij de concurrentiestrijd moest aangaan met Diego Godín en João Miranda. De verdediger ging voor zijn kans, maar moest toch vaker plaatsnemen op de bank dan hem lief was. Om niet nog zo’n seizoen tegemoet te gaan gaf hij intern aan verhuurd te willen worden en Atlético stemde daarmee in. De Spanjaarden wilden Alderweireld echter niet verkopen.

De regerend kampioen heeft veel vertrouwen in de 25-jarige Belg, die nu op huurbasis uitkomt voor Southampton. Vorig seizoen deed Alderweireld mee in twaalf competitiewedstrijden en pakte hij ook de nodige duels mee in de Copa del Rey (zes) en Champions League (vier). Hij kijkt dan ook niet met spijt achterom. “We hebben samen de beslissing gemaakt om een seizoen meer te spelen. Ik ben blij dat Atletico daar ook positief over was”, geeft hij aan in gesprek met Sporza.

Alderweireld zegt dat hij nog steeds het vertrouwen heeft van Diego Simeone, de man die hem naar het Vicente Calderón haalde. “Hij wilde me enkel voor een jaartje verhuren. Ik ben extra blij dat ik deze stap heb kunnen maken. Ik heb vorig seizoen ongeveer een derde van de wedstrijden gespeeld. Ik had wel meer willen spelen, maar ik heb toch de titel gewonnen in Spanje en de finale van de Champions League kunnen spelen.”

“Ik zie het zeker niet als een verloren jaar, integendeel. Onder Simeone ben ik verdedigend veel sterker geworden. Bij Ajax lag de nadruk meer op het mooie voetbal, terwijl Simeone meer op het resultaat gericht is. Het was een andere speelstijl en ik heb enorm veel geleerd”, verzekert Alderweireld. Als hij na dit seizoen teruggaat naar Madrid, heeft hij nog een contract voor twee jaar.

Tekst: Voetbalzone

Related posts