Eerste Fransman ooit in shirt van Ajax zet punt achter loopbaan

Julien Escudé heeft besloten zijn profloopbaan te beëindigen. Dat heeft de 35-jarige Fransman woensdag officieel bevestigd. Escudé kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Besiktas, maar plakt er geen nieuw seizoen in of buiten Turkije meer aan vast.

Escudé vindt het na een loopbaan die zestien jaar heeft geduurd mooi geweest. In het seizoen 1998/99 debuteerde hij in het shirt van Cannes en daarna stond hij vier jaar onder contract bij Stade Rennes. In de zomer van 2003 haalde Ronald Koeman de verdediger naar Ajax: SQD werd de eerste Fransman ooit bij de Amsterdammers. Later zou Ilan Boccara de tweede worden.
Escudé bleef iets meer dan twee seizoenen bij Ajax en trok vervolgens naar Sevilla. Daar spendeerde hij de meeste jaren van zijn loopbaan: zeven jaar. Escudé was vrijwel altijd basisspeler, maar ging twee seizoenen geleden een laatste uitdaging aan in de Süper Lig. “Ik wil nu reizen en tijd besteden aan mijn gezin. Ik moet nog bepalen of ik in Frankrijk ga wonen of in Spanje”, zegt de dertienvoudig Frans international.

Tekst: Voetbalzone

Related posts