Bojan vervolgt carrière in Premier League bij Stoke City

Bojan Krkic zet zijn loopbaan voort bij Stoke City. De Spaanse aanvaller van FC Barcelona tekent een vierjarig contract bij de Premier League-club.

Afgelopen seizoen speelde Krkic nog op huurbasis voor Ajax, waar hij mede door een blessure geen vaste basisplaats afdwong en tot 24 competitieduels kwam. Hoeveel Stoke voor de 23-jarige aanvaller neertelt, is niet bekendgemaakt.

Krkic debuteerde als zestienjarige in 2007 in het eerste van Barcelona. In het seizoen 2007-2008 haalde Frank Rijkaard hem definitief bij het eerste en tot 2011 speelde hij 104 competitieduels en scoorde hij 26 keer. Daarna vertrok hij op huurbasis naar achtereenvolgens AS Roma, AC Milan en Ajax.

Tussen 2007 en 2011 speelde Krkic 21 jeugdinterlands voor Spanje. In september 2008 speelde hij één oefeninterland voor de Spaanse nationale ploeg, dat even daarvoor de Europese titel had behaald. Bij ‘The Potters’ wordt de aanvaller met Servische roots ploeggenoot van onder anderen Erik Pieters.

Tekst: NuSport

Related posts