Ajax wil Boer en Mokotjo betrekken in transfer Lukoki

Ajax heeft zich volgens Voetbal International gemeld bij PEC Zwolle om te praten over een trio aan transfers. Ajax heeft interesse in doelman Diederik Boer en middenvelder Kamohelo Mokotjo, terwijl de Zwollenaren heil zien in de komst van Jody Lukoki. Ajax zou de vleugelflitser in willen zetten als wisselgeld.

De interesse van Ajax in zowel Boer als Mokotjo is niet nieuw. Mokotjo zou bij Ajax de concurrentie aan moeten gaan met Daley Blind voor de positie van verdedigende middenvelder. Ajax nam deze zomer afscheid van Christian Poulsen, waardoor Nick Viergever nu tijdelijk als achtervang geldt. Frank de Boer zou de van AZ overgenomen Viergever echter liever een linie naar achteren halen, waardoor er een vacante positie zal verschijnen op het middenrif bij Ajax.

De regerend landskampioen ziet in Boer een ideale stand-in voor Jasper Cillessen indien Kenneth Vermeer vertrekt naar een andere club. Dat Ajax zich gemeld zou hebben bij Zwolle, zou aan kunnen geven dat een club concreet is geworden voor Vermeer.

Ondertussen ziet Lukoki zelf een transfer naar Zwolle helemaal zitten: “Het zou mooi zijn als PEC de middelen bij elkaar kan halen om me over te nemen van Ajax. PEC zou goed zijn voor mijn ontwikkeling”, geeft Lukoki, die denkt veel te kunnen leren van Jans, aan. Het sportieve aspect bij PEC Zwolle kwam goed over op de jongeling.

Lukoki weet dat de kans aanwezig is dat PEC hem niet kan betalen, dus houdt hij alle opties open. “Het buitenland lijkt me ook mooi, maar dan moet ik daar wel perspectief hebben”, klinkt het. Naar verluidt zou Lukoki, vorig seizoen al op huurbasis actief bij SC Cambuur, in de belangstelling staan van enkele Turkse clubs.

Tekst: Soccernews

Related posts