‘Ajax alert na afgewezen verblijfsvergunning Servisch toptalent Simic’

Ajax maakt mogelijk weer een kans op Veljko Simic. De club had veel belangstelling in het negentienjarige Servische talent, maar moesten uiteindelijk zijn meerdere erkennen in FC Basel. Simic krijgt in Zwitserland echter geen verblijfsvergunning, waardoor een transfer onzeker is geworden.

Volgens de wetgeving in Zwitserland dient een speler minimaal één jaar op het hoogste niveau gespeeld te hebben om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Simic speelde een handje vol duels namens zijn club Red Star. Basel tekende een beroep aan, maar deze is inmiddels afgewezen, zo meldt Trio.

Zodoende bestaat de kans dat de transfer van de aanvallende middenvelder afketst. Of Ajax de interesse in Simic wil hernieuwen is nog niet bekend. De regerend landskampioen verkocht onlangs Siem de Jong aan Newcastle United, maar gaf te kennen het vertrek intern op te vangen.

Tekst: Soccernews

Related posts