Oranje verslaat Costa Rica na opnieuw een gouden greep van Van Gaal

Oranje staat in de halve finale van het WK in Brazilië! Het werd voor het Nederlands elftal in de Fonte Nova Arena een ware slijtageslag. Het stugge Costa Rica hield in de kwartfinale lange tijd stand en dwong zelfs na een spannende verlenging een strafschoppenserie af. Waar eerder al bleek dat Van Gaal een gouden hand van wisselen heeft, bracht hij vlak voor de penaltyserie tot ieders verrassing doelman Tim Krul in het veld. Vaste doelman Jasper Cillessen is geen penaltykiller en Krul heeft een langere ‘reach’, zo zei Van Gaal later. Krul ontpopte zich met twee gekeerde strafschoppen tot held van Oranje.

Dankzij de succesvolle penaltyreeks blijft Van Gaal & co in de race om de wereldtitel. Woensdagavond wacht in Sao Paulo in de halve finale het Argentinië van Lionel Messi.


Daley Blind en Bryan Ruis


Louis van Gaal maakt zich kwaad op de arbitrage na de zoveelste blunder


Jasper Cillessen is niet blij met zijn wissel


Tim Krul stopt in de beslissende penalty serie twee pingels


Ontlading deel 1…


..deel 2…


…en deel 3

Related posts