Austria Wien gaat niet in zee met Gino van Kessel

Austria Wien gaat niet in zee met Gino van Kessel. De 21-jarige aanvaller van Ajax was afgelopen week op proef bij Austria maar heeft de technische leiding van de Oostenrijkse club niet kunnen overtuigen. “We bedanken hem voor zijn inzet, maar zoeken verder om ons op de spitspositie te versterken”, legt directeur Thomas Parits uit op de officiële website van de club. Vorig seizoen speelde Van Kessel op huurbasis voor AS Trencín.

Van Kessel gold jarenlang als groot talent in de jeugdopleiding van Ajax, maar het heeft er alle schijn van dat de toekomst van de 21-jarige spits niet in Amsterdam ligt. Hij wist de stap naar de hoofdmacht niet te zetten. Als huurling bij AS Trencín deed hij het weliswaar prima met tien competitiegoals, maar onder Frank de Boer hoeft hij nergens op te rekenen.

Van Kessel heeft nog geen competitiewedstrijden gespeeld voor het eerste van Ajax. In het seizoen 2012/13 werkte hij tien wedstrijden af bij Almere City FC; hij maakte een doelpunt in de Jupiler League. Bij AS Trencín kwam hij tot 25 wedstrijden.

Tekst: Voetbalzone

Related posts