Van Rhijn tekent bij tot 2018

Ricardo van Rhijn staat op het punt zijn contract bij Ajax te verlengen. De Leidenaar, vorige week 23 jaar geworden, heeft nog een verbintenis tot 2015, maar zal zijn handtekening zetten onder een contract dat hem tot 2018 vastlegt. Eerder slaagde Ajax erin Joël Veltman en Davy Klaassen ook langer vast te leggen, eveneens tot 2018.

Met veel onzekerheid begint Ajax vandaag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie telt vier nieuwe gezichten, te weten Nick Viergever (overgekomen AZ), Richairo Zivkovic (van FC Groningen), Arkadiusz Milik (gehuurd van Bayer Leverkusen) en Robert Muric (van Dinamo Zagreb). Bovendien keert Mitchell Dijks terug, die afgelopen seizoen was verhuurd aan Heerenveen.

Trainer Frank de Boer, die vandaag intake-gesprekken voert en morgen de eerste training zal leiden, heeft vraagtekens achter de namen van Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong, Niklas Moisander, Kenneth Vermeer en ook Stefano Denswil. De eerste vier hebben hun zinnen gezet op een avontuur over de grens. Denswil heeft nog een contract voor één jaar en wil dat graag verlengen, maar de centrumverdediger wil eerst zekerheid over een vertrek van Moisander. Club en speler hebben nog geen toenadering gezocht naar elkaar.

De Boer, die Krkic (terug naar FC Barcelona), Poulsen (onbekend), Van der Hart (tijdelijk naar Go Ahead Eagles) en Hoesen (FC Groningen) zag vertrekken, mist logischerwijze de WK-gangers Joël Veltman, Daley Blind en Jasper Cillessen. Ook de (jeugd)internationals Denswil, Van der Hoorn, Klaassen, Serero en Schöne stromen later in, op 30 juni wanneer Ajax naar Oostenrijk afreist voor een trainingskamp. De club oefent daar tegen FC Wacker Innsbruck op 5 juli. Woensdag houdt Ajax een ‘open training’ voor publiek.

Tekst: AD Sportwereld

Related posts