Alderweireld: ‘Oranje zo laat mogelijk treffen’

De ontmoeting tussen de Rode Duivels en Oranje op het WK in Brazilië moet zo lang mogelijk op zich laten wachten. Dat hoopt de Belgische verdediger Toby Alderweireld, oud-speler van Ajax. Het Belgisch elftal verzekerde zich zondag van een plek in de achtste finales dankzij een 1-0 overwinning op Rusland. “We waren helemaal kapot, het was zwaar om in dit warme weer te spelen.”

Alderweireld, nu spelend voor Atlético Madrid, had er lange tijd een hard hoofd in dat België nog met de zege uit het Maracanã zou vertrekken. “Maar in de laatste tien minuten kregen we ineens kans na kans. En dan hebben we toch veel kwaliteit voorin rondlopen om het dan af te maken.” Overigens was matchwinnaar Divock Origi voor de 25-jarige Alderweireld een volslagen onbekende. “Voor het WK had ik hem nog nooit zien spelen. Maar vandaag was hij ontzettend belangrijk voor ons.”

Ook oud-Ajacied Jan Vertonghen was van mening dat de confrontatie met het Nederlands elftal nog wel even mag duren. “Maar eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig. Ik ben een doemdenker, dus ik hou me gewoon bij de volgende wedstrijd.” Wel was hij verrast over het gemak waarmee Oranje zich had geplaatst voor de volgende ronde. “Ik had wel vertrouwen in de ploeg, en in Louis van Gaal. Maar dit is een ongelooflijke prestatie.”

Nu is het doel van België om groepshoofd te worden en verder te groeien in het toernooi, stelt de 27-jarige verdediger van Tottenham Hotspur. “Zuid-Korea moeten we winnen en dan ontlopen we waarschijnlijk Duitsland. Maar we geloven dat we van elk team kunnen winnen. En na twee wedstrijden al geplaatst voor de volgende ronde geeft veel vertrouwen.”

Als België eerste wordt in poule H en Nederland wordt eerste in poule B, dan is de eerste mogelijkheid dat de landen elkaar treffen in de halve finale. Hetzelfde geldt als beide landen tweede worden in hun poule. Mocht één van de twee op een tweede plaats eindigen, dan is alleen een finale mogelijk.


Rode Duivels Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen


Tekst: Sport.fok

Related posts