‘Vier spelers van Ajax hopen in de zomer op transfer naar buitenland’

Ajax versterkte zich onlangs al met Nick Viergever, Richairo Zivkovic, Arkadiusz Milik en Robert Muric, maar volgens het Algemeen Dagblad zijn er ook nog een aantal spelers die graag willen vertrekken bij de hoofdstedelingen. Zo zouden Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong, Niklas Moisander en Kenneth Vermeer graag naar het buitenland willen vertrekken.

Sigthórsson leek eerder dichtbij een overgang naar Swansea City, maar de club uit de Premier League heeft ook nog een aantal andere spitsen op het oog. De IJslandse spits kreeg het afgelopen seizoen vooral als invaller speelminuten en zijn toekomst lijkt met de komst van Zivkovic en Milik niet beter te zijn geworden.

Vermeer begon het seizoen 2013/2014 nog als eerste keeper, maar werd na de 4-0 nederlaag tegen psv vervangen door Jasper Cillessen. Sindsdien moest Vermeer het doen met wedstrijden in de KNVB-beker. Moisander zou na twee seizoenen bij Ajax graag een stap hogerop willen zetten, terwijl ook Siem de Jong het buitenland als een serieuze optie ziet.

Zowel Sigthórsson, De Jong, Moisander als Vermeer hebben bij Ajax nog een contract tot medio 2015. De kampioen van de Eredivisie moet het viertal dus deze zomer verkopen om zo nog wat geld te kunnen ontvangen.

Tekst: Soccernews.nl

Related posts