There are no ads, please add some


Overmars: ‘Wat wij willen is een elftal dat in Europa meedoet’

Ajax is onder de huidige directie een duidelijke kant op gegaan. Minder geld uitgeven aan transfers en salarissen en meer in de eigen jeugdopleiding. Technisch directeur Marc Overmars is duidelijk wat betreft de ambities die daaruit voortvloeien.

“Wat wij willen is een elftal dat in Europa meedoet. De finale van de Champions League halen is best lastig, maar een groep gemiddeld twee á drie jaar bijeenhouden en een finale van de Europa League halen, dat moet kunnen toch?”, aldus Overmars tegen het Algemeen Dagblad. De oud-buitenspeler geeft ook aan dat talenten beter langer kunnen blijven.

Dat geldt overigens niet alleen voor talenten een club als Ajax, maar ook voor talenten bij andere clubs. “Laat ze daarom lekker hier blijven, dat is goed voor ze. Het zou toch ook zonde zijn als Boëtius volgend jaar niet bij feyenoord, maar ergens in Engeland zit? Laat hem lekker blijven, rijpen en dus beter worden. Dat zou een goed signaal zijn naar de rest van zijn leeftijdsgenoten.”

“Wij zijn constant bezig met een puzzel en elke keer dat je hem bijna compleet hebt, kan-ie zo weer uit elkaar vallen, omdat er een stukje ingepikt wordt. Maar ik ga wel voor de poort liggen hoor, als ze voor Joël Veltman of Davy Klaassen komen. Ik ben gek op een voor Ajax aantrekkelijke transfer, maar deze jongens krijgen ze niet weg hier”, aldus Overmars.

Tekst: Soccernews


Gerelateerde posts