There are no ads, please add some


Van Rhijn: ‘In de jeugd was je altijd gewend om bovenaan te staan’

Ajax neemt het zondag op tegen FC Utrecht en in De Galgenwaard hebben de Amsterdammers het altijd lastig. Voor het team van Frank de Boer zou een overwinning op vijandelijke bodem zeer welkom zijn, omdat titelconcurrenten Vitesse en feyenoord zaterdag de punten deelden (1-1). Als Ajax wint, kan de club niet meer om het stempel ‘titelfavoriet’ heen.

“Ik snap wel dat mensen Ajax als de gedoodverfde titelkandidaat zien, maar wij mogen zelf nooit gemakzuchtig worden”, zegt verdediger Ricardo van Rhijn in gesprek met het Algemeen Dagblad. “De koppositie voelt meer als een kick dan een druk. Eigenlijk keer je dan weer terug naar de jeugd, want daar was je altijd gewend om bovenaan te staan. Bij Ajax moet je altijd winnen.”

Van Rhijn weet dat winnen in Utrecht niet makkelijk is voor Ajax: dat gebeurde in competitieverband bijna vijf jaar geleden voor het laatst. “Utrecht-uit, dat is altijd een wedstrijd op zich. Dan gaat net even harder de beuk erin. Maar ook wij moeten dat kunnen en dan moeten wij in voetballend opzicht het verschil maken.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts