There are no ads, please add some


Van Gaal is het spuugzat om bondscoach te zijn: Blind kan rekenen op plek in WK-selectie

Louis van Gaal heeft allesbehalve spijt van zijn vroege beslissing om na het WK alweer te vertrekken als bondcoach van het Nederlands elftal. “Ik ben het na twee jaar spuugzat om bondscoach te zijn”, aldus Van Gaal zaterdag in een interview in het AD.

“Nog twee jaar zou ik niet zien zitten, dan ga ik liever naar ons huis in Portugal. Dan mis ik die acht momenten dat ik met spelers kan werken, maar heb ik meer tijd voor anderen. Mijn naasten.”

Van Gaal vertelt daarnaast dat Oranje komende zomer in Brazilië met de ‘punt naar achteren’ zal spelen op het middenveld, net als tijdens de kwalificatie. ”Het beoogde basisteam is waarschijnlijk pas één week voor vertrek naar Brazilië compleet. Eén week! Dat heeft consequenties. Daardoor zullen we definitief met de punt naar achteren spelen op het WK.”

“Dat heeft te maken met de komende tegenstanders, maar ik heb ook gewoonweg de tijd niet om het oude Ajax-systeem in te slijpen, 3-4-3 met een echte nummer 10. Dat lukt gewoon niet in een weekje. Daarvoor is die speelwijze veel te moeilijk, luistert de onderlinge afstemming té nauwkeurig.”

Daley Blind
Naast de speelwijze weet Van Gaal voor een deel ook al welke spelers hij meeneemt naar Brazilië. Tien spelers zijn volgens hem zeker van een plaats in de WK-selectie. ”Als ze fit zijn. Dus dertien plekken zijn nog open. Dat is veel ja, dat vind ik zelf ook.”

Daley Blind lijkt een van de tien spelers te zijn die zeker is van zijn plaats in de WK-selectie. “Blind is tegen zijn natuur in begonnen als linksback. Nu staat hij bij Ajax op zijn eigenlijke positie, in de as, centrumverdediger of verdedigende middenvelder. Maar hij is ook nog steeds de beste linksback van Nederland. Met hem zal ik een keuze moeten maken.”

Tekst: NuSport


Gerelateerde posts