Ajax topfit voor wedstrijd aanstaande zondag, psv mist vier spelers

Ajax werkte vrijdag de voorlaatste training voor het duel met psv af. De aanwezige verslaggevers konden de warming-up plus aansluitende oefenvorm aanschouwen, maar de rest van training vond – zoals altijd op de persdag – achter gesloten deuren plaats. Het blijft daarom nog gissen welke elf spelers zondag aan de aftrap verschijnen in de Amsterdam ArenA (16:30 uur).

Na afloop van de oefensessie namen de Ajacieden alle tijd om vooruit te blikken op de kraker tegen PSV, dat in de eerste seizoenshelft minder presteerde dan Ajax. Desondanks mag de Eindhovense formatie van Phillip Cocu niet worden onderschat, benadrukte Daley Blind tegenover Ajax TV. ,,psv blijft een goede ploeg met veel talent. Vooral voorin zijn ze sterk’’, zei hij. Om er vervolgens aan toe te voegen dat hij popelt om zich weer in het rood en wit te hullen. ,,Ik kan niet wachten. Op trainingskamp in Turkije hebben we weliswaar niet de gewenste resultaten behaald, maar het was een goede week voor ons. Ik geloof dat we de juiste voorbereiding achter de rug hebben om de lijn van de eerste seizoenshelft door te trekken.’’

Ajax kan dat doen met een selectie die blaakt van gezondheid. Oftewel: iedereen is fit, hetgeen voor Frank de Boer betekent dat hij keuze te over heeft. Een zogeheten luxeprobleem, dat hij ongetwijfeld met veel genoegen zal oplossen. Stap één is daarbij het laten afvallen van één van de 19 spelers, aangezien hij 18 namen mag noteren op het wedstrijdformulier. Wie dat wordt, maakt hij zaterdag bekend.

psv mist vier spelers
Bij psv ontbreken vier spelers in de topper tegen Ajax op zondagmiddag. De ploeg reist zonder Ola Toivonen, Abel Tamata, Georginio Wijnaldum en Tim Matavz naar Ajax. Toivonen is nog onvoldoende hersteld van een hamstringblessure, Tamata heeft liesklachten. Matavz is over een of twee weken fit, denkt trainer Phillip Cocu. Wijnaldum is ook op de weg terug en zal vermoedelijk snel daarna weer aansluiten.

Tekst: Ajax.nl

Related posts