Sigthórsson: ‘Heb altijd gescoord, kan ik niet verleerd zijn’

Frank de Boer is niet tevreden over de prestaties van Kolbeinn Sigthórsson, die dit seizoen nog maar weinig doelpunten op zijn naam wist te brengen. De Ajax-trainer schuift Siem de Jong daarom door naar de spitspositie. De IJslander wordt naar de linkerkant ‘verbannen’.

Tijdens het trainingskamp in Belek praat Sigthórsson met het Algemeen Dagblad over de keuze van De Boer: ”Als hij kiest voor een ander, zal ik keihard moeten knokken om te laten zien dat ik daar hoor. Kansen komen er altijd. Ik moet klaar staan om het moment dat het moet. Ik heb altijd gescoord, dat kan ik niet verleerd zijn.”

De oefenmeester van de koploper denkt dat Sigthórsson ook als flankspeler kan functioneren. De speler in kwestie sluit zich daar bij aan: ”Ik voel me ook prettig aan de linkerkant. Ik kom vaak voor het doel. Kan loopacties maken en misschien nog meer in de bal komen. Ik ben gewend om daar te spelen.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts