Sneijder voor het eerst tegen Ajax: ‘Heel bijzonder, ik kijk er echt naar uit’

Ajax speelt vanavond voor de tweede keer in de geschiedenis tegen Galatasaray, de club waar hoofdtrainer Frank de Boer als speler nog even onder contract stond. Ook nu heeft Cim Bom een succesvolle international met een Ajax-verleden op de loonlijst staan: Wesley Sneijder. De Utrechter staat vrijdag voor het eerst sinds zijn vertrek uit Amsterdam tegenover zijn oude club. De wedstrijd is vanaf 19.25 uur live op FOX Sports Eredivisie 1 te bekijken.

Sneijder heeft zin in de vriendschappelijke ontmoeting, gespeeld in het kader van de Antalya Cup. “Het is heel bijzonder, ik kijk er ook echt naar uit”, zegt de middenvelder voor de camera van Ajax TV. “Toen ik het hoorde maakte het ook echt wel iets bij me los. Het is toch de eerste keer dat ik tegen Ajax speel. Ik maak het liefst negentig minuten, maar dat zal wel niet mogen denk ik.”

Sneijder is vol lof over Ajax-trainer Frank de Boer: “Het verbaast me niet dat hij het zo goed doet”, zegt de international tegen De Telegraaf. “Hij was bij het Nederlands elftal al heel bepalend. Met misschien niet het beste team is Frank op weg naar de vierde titel op rij. Hij is voor mij een bijzonder persoon.”

Donderdag speelden Celtic en Trabzonspor al de eerste wedstrijd op de Antalya Cup en dit duel werd met 3-1 gewonnen door de Schotten. De winnaar van het duel tussen Ajax en Galatasaray speelt aankomende zondag dus in de finale tegen de ploeg van Neil Lennon.

Tekst: Voetbalzone

Related posts