Riedewald schiet clubrecord Van Basten uit de boeken

Jaïro Riedewald heeft zondag met zijn twee doelpunten tegen Roda JC een record gevestigd. De zeventienjarige (en 104 dagen) is nu de jongst scorende debutant in de Eredivisie. Het record stond op naam van Jeroen Lumu, die in 2012 zijn debuut maakte bij Willem II en scoorde. De aanvaller was toen zeventien jaar en 106 dagen.


Riedewald schiet met zijn doelpunten ook een clubrecord van Marco van Basten uit de boeken, zo weet Nu Sport te melden. De trainer van SC Heerenveen werd de jongst scorende debutant van Ajax in het seizoen 1981/1982. Van Basten scoorde destijds tegen NEC en was toen zeventien jaar en 154 dagen

De linkerverdediger kwam tegen Roda JC vlak voor tijd in de ploeg, toen Ajax nog met 1-0 achter stond. Al snel maakte hij de gelijkmaker en luttele minuten later herhaalde hij dat kunstje nog eens. Door de zege zijn de Ajacieden winterkampioen.

Tekst: Soccernews

Related posts