Groningen en Ajax onderhandelen over Bizot

FC Groningen is tevreden over de prestaties van Marco Bizot, en wil nog jarenlang beschikken over de 22-jarige doelman. Er is echter één probleem. Bizot is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, en die club heeft nog altijd de mogelijkheid om hem terug te halen naar de hoofdstad.

Het huidige contract van de talentvolle sluitpost bij Groningen loopt in 2014 ten einde. Groningen kan die verbintenis met twee jaar verlengen, maar heeft medewerking van Ajax nodig. De regerend landskampioen heeft bij de verkoop van Bizot namelijk een terugkoopclausule bedongen. Ajax kan hem voor een vooraf afgesproken bedrag terughalen. Henk Veldmate, technisch directeur van de Groningers, hoopt dat het zover niet komt.

“Marco is prima bezig en we willen hem graag langer vastleggen”, zo vertrouwt hij Voetbal International toe. “Alleen is die terugkoopregeling van Ajax er nog. Daarover zijn we momenteel met meerdere partijen aan het stoeien. Daar zijn logischerwijs meerdere partijen bij betrokken.”

Tekst: Goal.com

Zie eerder berichten:
22-10-2013: Bizot: ‘Als ik niet terug wil naar Ajax, gebeurt het ook niet’
01-10-2013: Bizot kan zomaar de tweede doelman van Ajax worden

Related posts