Amsterdam ArenA treft niet direct maatregelen na val supporter in gracht

Ajax won dinsdagavond met 2-1 van Barcelona en zorgde daarmee voor een unieke prestatie. Toch was het niet enkel hosanna in de Amsterdam ArenA: kort voor het doelpunt van Danny Hoesen (de 2-0) viel er een supporter uit de F-side in de gracht van het stadion. De fan werd na de val van ongeveer vijf meter met zwaar hoofdletsel afgevoerd door een ambulance.

Ajax laat weten dat er geen nieuwe informatie is over de supporter, die in het ziekenhuis ligt. De ArenA is na het ongeluk niet direct van plan om maatregelen te treffen en de grachten bijvoorbeeld dicht te gooien. ArenA-directeur Henk Markerink wil het onderzoek afwachten: “Pas dan kijken we of we maatregelen nemen. Het gebouw voldoet aan de eisen, maar je kunt altijd meer doen. Maar moet je op uitzonderingen maatregelen treffen?”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Markerink heeft eerder wel al voorgesteld om de grachten te vullen met stoeltjes, maar benadrukt dat dit nu niet opeens versneld zal worden. In de gracht voor de hoofdtribune staan al langer stoeltjes. De politie onderzoekt momenteel hoe de supporter naar beneden kon vallen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts