Van Rhijn ziet seizoen Ajax positief tegemoet

Ricardo van Rhijn ziet het komende seizoen genoeg kansen voor Ajax, ondanks het vertrek van sterkhouders Christian Eriksen en Toby Alderweireld. Ajax heeft gewoon wat tijd nodig, verklaart de rechtsback.

Na het gelijkspel tegen FC Groningen sprak de international met Nusport. “Er moet vooral meer diepte in ons spel komen. We bewegen te weinig zonder bal, daar valt nog winst te boeken. Het is nu te statisch. Wanneer er meer loopacties in de diepte gemaakt worden, dan komen andere spelers weer vrij.”

“Er zijn nu jonge jongens in de ploeg gekomen die weliswaar bekend zijn met het Ajax-spelletje, maar het heeft gewoon tijd nodig om de boel op gang te krijgen”, vervolgt Van Rhijn. “We zullen dit seizoen veel teams tegenkomen die spelen zoals Groningen. Die ver inzakken, ons aan de bal laten en wachten tot wij een fout maken. Dan is het positiespel inderdaad erg belangrijk.”

De eerstvolgende Europese wedstrijd van Ajax is die tegen Barcelona, in Camp Nou. “Nee, Barcelona zal niet wakker liggen van ons optreden tegen Groningen. Dat beseffen wij ook wel. Het zijn nu niet de makkelijkste omstandigheden, maar we zullen ermee moeten dealen. We doen ons uiterste best.”

Over zijn eigen optreden is Van Rhijn tevreden. “Verdedigend voelde ik me sterk. Ik ben weer frisser in de duels en had meer vertrouwen aan de bal. Het begint er weer een klein beetje op te lijken.” Dat hij niet bij het Nederlands Elftal zit, neemt hij op de koop toe. “Het is niet meer dan terecht dat ik daar niet bij zit.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts