De Boer: ‘We dachten dat Ola goed bij ons zou passen’

Ajax heeft pech gehad met de zoektocht naar een linksbuiten. De regerend landskampioen wilde Ola John op huurbasis overnemen van Benfica voor de rest van het seizoen. Aangezien er zaterdagavond twee spelers uitvielen bij de Portugese topclub, wilde men niet langer meewerken aan een vertrek van de aanvaller.

“We hebben pech gehad”, zo liet De Boer weten tegenover Fox Sports. “We dachten dat Ola goed bij ons zou passen.” Voor de camera van datzelfde medium zei de oefenmeester zondag dat hij dezelfde dag nog de komst van een Nederlandse speler uit een buitenlandse competitie verwachtte. Uiteindelijk mocht John niet weg uit Lissabon.

Vervolgens was er sprake van dat Ajax de aandacht zou verleggen naar Eljero Elia, maar die blijft bij Werder Bremen. Deze zomer nam De Boer afscheid van de vleugelspitsen Miralem Sulejmani, Jody Lukoki, Derk Boerrigter, Ryan Babel en Isaac Cuenca. Daarvoor kwam alleen Bojan Krkic terug. Wel werd Lerin Duarte kort na het vertrek van Christian Eriksen aangetrokken voor de middenlinie.

Tekst: Soccernews

Related posts