Van Basten: ‘De Boer is een goede trainer en heeft meer kwaliteiten dan ik’

Marco van Basten vindt zichzelf een mindere trainer dan Frank de Boer. De trainers van respectievelijk sc Heerenveen en Ajax staan vrijdagavond tegenover elkaar in het kader van derde speeldag van de Eredivisie. Van Basten was in het seizoen 2008/09 trainer van Ajax. Hij nam vlak voor het einde van dat voetbaljaar ontslag.

“Hij heeft drie titels op rij veroverd, dat zegt veel”, zo blikte Van Basten in gesprek met het ANP vooruit naar de wedstrijd van vrijdag in het Abe Lenstra Stadion. “Frank de Boer is een goede trainer en heeft meer kwaliteiten dan ik.”

“Maar ik blijf hard werken”, zei Van Basten glimlachend. De oud-aanvaller was eerder bondscoach van het Nederlands elftal. De Boer was eerder de rechterhand van Bert van Marwijk bij Oranje.

Tekst: Voetbalzone

Related posts