VfB Stuttgart geeft het goede voorbeeld: Oude logo terug!

Het huidige Ajax-logo is veel supporters al jaren een doorn in het oog. Al jaren wordt bij Ajax geklaagd om de huidige ‘smurf’ weer te vervangen door het ECHTE Ajax-logo. Bij VfB Stuttgart speelde exact hetzelfde maar Stuttgart heeft het goede voorbeeld gegeven: De club heeft haar eigen originele logo terug! Kom op Ajax; nu wij!

In 1994 veranderde Stuttgart enkele details van het logo vanwege marketing strategie. “1893” werd gewisseld met “Stuttgart”, inclusief enkele kleinere details. De fans gaven echter niet op. Met verschillende supportersactie o.a. met tifo’s, banners en graffiti werd de afgelopen jaren aandacht gevraagd.

Ledenvergadering
Uiteindelijk begrepen de fans hoe ze in hun missie konden slagen. Het was eigenlijk heel simpel voor een club waarvan de leden eigenaar zijn: Bij een algemene ledenvergadering zorgden de fans dat zij stemrecht kregen o.a. door deze te kopen. Om het oude logo terug te krijgen was 51% van de stemmen nodig. Het voorstel werd uiteindelijk met 79,9% van de stemmen aangenomen.

VfB Stuttgart voetbal daardoor vanaf 2014 weer met haar oude ENIGE ECHTE logo!

Hieronder het logo voor en na de verandering:


Hieronder een prachtig filmpje van de uitslag van de stemming tijdesn die ledenvergadering:


Bron: Ultras-tifo.net

Related posts