Selectie voor duel om Johan Cruijff Schaal: De Boer passeert Van der Hoorn

Ajax houdt rekening met een vertrek van Toby Alderweireld en haalde daarom Mike van der Hoorn al op bij FC Utrecht. Alderweireld is echter nog niet verkocht en Van der Hoorn moet maar hopen dat dit alsnog gaat gebeuren, want op het moment is hij derde keus. Frank de Boer heeft de nieuwkomer niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Ajax maakt op de website van de club een lijst met achttien namen bekend en Van der Hoorn blijkt te ontbreken in de selectie voor het treffen met AZ. Alderweireld is op dit moment de eerste keus als rechter centrale verdediger in de Ajax-defensie en Joel Veltman staat schijnbaar tweede in de rangorde. Van der Hoorn zal zaterdag op de tribune plaats moeten nemen.

Hij krijgt daar gezelschap van Derk Boerrigter, die in de oefenwedstrijd tegen Osasuna een enkelblessure opliep en nog niet voldoende hersteld is. Eyong Enoh en Jody Lukoki zitten ook niet bij de groep: zij komen niet in de plannen van De Boer voor. Bojan Krkic, gehuurd van Barcelona, is wel geselecteerd kan zijn eerste minuten gaan maken in de Amsterdam ArenA.

De voltallige selectie ziet er als volgt uit:
Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Christian Poulsen, Viktor Fischer, Christian Eriksen, Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong, Bojan Krkic, Joël Veltman, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen, Daley Blind, Lasse Schöne, Jasper Cillessen, Danny Hoesen, Thulani Serero.

Tekst o.a: Voetbalzone

Related posts