Moisander klaar voor eventueel aanvoerderschap

Niklas Moisander is klaar om het aanvoerderschap van Ajax op zich te nemen. De Fin is na Christian Poulsen de meest ervaren speler binnen de selectie en acht de tijd rijp om die routine aan te spreken. Vooralsnog behoort de band echter toe aan Siem de Jong, maar het zal tot begin september onduidelijk blijven of de international de club trouw blijft.

Mocht De Jong alsnog vertrekken, dan komen Toby Alderweireld en Moisander in beeld om hem op te volgen. De Belgische stopper wordt echter ook veelvuldig in verband gebracht met een voortijdig vertrek. “Ik zit best dicht tegen het aanvoerderschap van Ajax aan”, zegt Moisander in Metro. “Als zij alsnog vertrekken, ben ik er klaar voor en neem ik graag de verantwoordelijkheid op me.”

Dat de prominente rol verplichtingen met zich meebrengt, is de Scandinaviër niet ontgaan. “Siem is een geweldige captain. Hij is altijd als eerste op de training en blijft daarna op het veld om extra oefeningen te doen. Daarmee dwing je meer respect af in een groep dan wanneer je alleen maar loopt te schreeuwen”, weet hij. Alhoewel het aanvoerderschap hem prachtig lijkt, heeft Moisander echter het liefst dat het niet zover hoeft te komen. “Ik hoop natuurlijk dat Toby en Siem allebei blijven.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts