A1 eindigt als zesde op Copa Amsterdam

Tottenham Hotspur heeft zich na strafschoppen verzekerd van de vijfde plaats bij Aegon Copa Amsterdam. De Engelsen speelden na vijftig minuten gelijk tegen Ajax, maar maakten geen fout vanaf elf meter.

Het duel begon wat flauw en pas na acht minuten was er het eerste gevaar. Michael-Percil mocht voor Tottenham alleen op Leeuwenburgh af, maar de Engelsman miste. Ajax drong daarna wel iets meer aan, maar verder dan wat gevaarlijke voorzetten kwam de ploeg in de beginfase niet. De Bondt was na twaalf minuten de eerste Ajacied met een serieuze poging. Zijn inzet van rechts belandde op de kruising. Michael-Percil mocht aan de overkant nog eens aanleggen, maar Leeuwenburgh redde opnieuw.

Het duel had nog niet de sensatie van de twee halve finales, maar de kansen kwamen er steeds meer. Van Kessel had de 1-0 op zijn hoofd en Menig schoot van afstand te zwak in. Ajax kwam pas echt op stoom na de korte rust. Van Kessel mocht drie keer aanleggen, maar miste en zag zijn poging afgekeurd worden vanwege buitenspel. De spits bleef geduldig en in de 36e minuut was het toch raak. Van Kessel reageerde attent op een bal in de zestien en rondde hard en zuiver af: 1-0.

Ajax leek op weg naar plek vijf, maar Tottenham maakte in de slotfase toch nog gelijk. Miller gleed bij de tweede paal een voorzet binnen na een snelle uitbraak van de Engelsen. Strafschoppen moesten uitkomst bieden. Tottenham schoot alle penalty’s raak, De Bondt miste voor Ajax.

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh, Gravenberch, Kuipers (25, Tete), Rosheuvel, Bazoer, Busse (25, Van den Boomen), Van Kessel, De Bondt, Martina (25, El Hasnaoui), Menig (25, Anderson), Noordhoff

Tekst: Copa Amsterdam