Blind wil goede vorm meenemen naar EK

Daley Blind hoopt zijn uitstekende seizoen af te sluiten met een sterk EK in het shirt van Jong Oranje. ”Ik hoop dat de goede vorm in mijn koffer zit”, lachte de Ajacied bij aankomst in Doorwerth, waar Jong Oranje zich deze week voorbereidt op het eindtoernooi in Israël.

Veel vrije dagen had Blind nog niet na het seizoen waarin hij met Ajax de derde landstitel op rij pakte. ”We hebben nog vrij lang doorgetraind en zijn met de Ajax-selectie natuurlijk twee dagen naar Barcelona geweest.” Dat wil niet zeggen dat de linksback aan vakantie toe is. ”Ik voel me fit, deze benen kunnen dit EK nog best aan.”

Bondscoach Cor Pot kan in Israël over een op papier ijzersterke selectie beschikken, erkent Blind. Maar favoriet voor de Europese titel wil hij Jong Oranje niet noemen. ”We zijn één van de kanshebbers, maar er zijn meer sterke teams.”

Volgens Blind is bovendien de kracht van veel andere EK-deelnemers nog moeilijk in te schatten. ”Bij Spanje, Duitsland en Rusland, onze tegenstanders in de poule, zitten best veel namen die ik niet ken. Laten we het dus maar per wedstrijd bekijken.”

Tekst: NuSport

Related posts