Lindgren over duel met Ajax: ‘Hoeven niet op de aanval te spelen’

Rasmus Lindgren heeft er alle vertrouwen in dat FC Groningen zich zondagmiddag plaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De middenvelder weet dat de ploeg van trainer Robert Maaskant aan een punt genoeg heeft tegen Ajax. Anders is de Trots van het Noorden afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

“Als we een punt pakken zitten we in de play-offs. Ik denk niet dat we vol op de aanval moeten spelen. We hoeven niet te winnen”, zegt Lindgren over het duel met zijn oude club tegenover het Dagblad van het Noorden.

Langere tijd leek het erop dat Groningen moest gaan strijden tegen degradatie, maar nadat Maaskant de knoop doorhakte om na dit seizoen bij de club op te stappen, ging het bergopwaarts. Volgens Lindgren zat er vanaf de winterstop al een stijgende lijn in het spel van de noordelingen.

“Het is niet altijd met mooi spel gebeurd, maar we hebben wel punten gepakt. Vooral verdedigend zit het aardig in elkaar. Virgil van Dijk speelt geweldig en ik vind ook dat Kees Kwakman belangrijk is voor het elftal. En onze backs spelen ook heel gedreven. De laatste tijd scoren we ook en dan zie je dat we punten pakken”, aldus Lindgren.

Tekst: Soccernews

Related posts