Ajax A1 sluit seizoen af met verlies bij Vitesse: 2-0

Ajax A1 heeft het seizoen afgesloten met een 2-0-nederlaag bij Vitesse. Bij rust leidde de thuisploeg al met 1-0. ,,Het rendement moet echt omhoog”, concludeerde Kenneth Perez die voor de cursus CBV deze middag naast Fons Groenendijk hoofdverantwoordelijke was bij Ajax A1.

Ajax A1 begon slecht aan de wedstrijd tegen Vitesse. De ploeg had weliswaar veel balbezit maar deed daar veel te weinig mee. De jonge thuisploeg was feller en doortastender en kwam verdiend op een 1-0-voorsprong dat tevens de ruststand was.

In de rust zette Perez zijn elftal enigszins om door één-op-één te gaan spelen. ,,Dat werkte uitstekend”, vond de coach. ,,We speelden een veel hoger tempo, voerden veel positiewisselingen door en hadden goede loopacties.” Bovendien creëerde Ajax A1 genoeg kansen om de achterstand om te buigen. Alleen werden die mogelijkheden niet verzilverd. Perez: ,,Dat is nog het erge. Dat je jezelf niet beloont voor het spel.” Vitesse kwam er in de tweede helft een keer doeltreffend uit waardoor de eindstand op 2-0 kwam.

Na de nederlaag tegen Vitesse zit het officiële seizoen erop voor de A1. Volgende week spelen ze op het Copa Amsterdam toernooi. ,,Dat is weer een mogelijkheid voor de spelers zich te laten zien aan een groter publiek. Ze willen daar een goed figuur slaan”, besloot Perez.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh; Derwin Martina, Danzell Gravenberch, Tom Noordhoff (46. Darren Rosheuvel), Bas Kuipers; Branco van den Boomen, Elton Acolatse, Djavan Anderson, Queensy Menig, Abdel El Hasnaoui (60. Danny Bakker), Nick de Bondt

Tekst: Ajax.nl