Salarissen dalen in Eredivisie, Vitesse grote uitzondering

De salarissen in de Eredivisie zijn voor het tweede jaar op rij gedaald. Het gemiddelde loon ligt nu op 283 duizend euro bruto per jaar. Dat blijkt uit berekeningen van de werkgeversorganisatie FBO.

Alle loonstrookjes van de spelers werden tegen het licht gehouden. De cijfers beslaan het seizoen 2011/12. Een jaar eerder verdienden de spelers nog 305 duizend euro. Ten opzichte van 2010 hebben de voetballers gemiddeld al 72 mille moeten inleveren.

Vitesse is de uitzondering. Wie snel miljonair wil worden, moet naar Arnhem. Wilfried Bony en Jonathan Reis zijn met een kleine negen ton bruto de grootverdieners. Dankzij de speciale belastingregels voor buitenlanders houden ze daar netto zes ton van over.

Verder valt op dat de duurste spelers Miralem Sulejmani (1,8 miljoen) en Orlando Engelaar (1,75 miljoen) dit seizoen nauwelijks een inbreng hebben.

Tekst: VI.nl

Related posts