‘Barcelona geeft acte de présence tijdens Amsterdam Tournament 2013’

Barcelona zal in de zomer naar Nederland afreizen voor een oefenwedstrijd. Wie de tegenstander wordt is nog niet bekend, maar Catalunya Ràdio meldt dat de aanstaand kampioen van Spanje vriendschappelijk uit zal komen tegen een Nederlandse club. Geruchten gaan dat het om Ajax gaat en dat Barcelona deel zal nemen aan het Amsterdam Tournament.

Tussen 1975 en 1992 werd dat toernooi, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, jaarlijks gehouden in Amsterdam. In 1999 kwam het terug en namen er steeds vier clubs deel aan het mini-toernooi: vaste deelnemers was altijd Ajax. Barcelona gaf tot op heden tweemaal acte de présence, in 2000 en 2002. De eerste keer won het en de tweede keer verloor het de finale van gastheer Ajax.

Of Barcelona daadwerkelijk deelneemt aan het Amsterdam Tournament is nog onzeker. Eerder wilde ook psv de Catalaanse club naar Nederland halen, om het honderdjarig bestaan te vieren met een grootse wedstrijd. Barcelona kon echter niet garanderen dat sterspeler Lionel Messi ook mee zou komen en dus zag psv af van de komst van de Spanjaarden.


Tekst: Voetbalzone

Related posts