Ajax geeft acht jeugdspelers contract

Ajax heeft acht talentvolle spelers uit de eigen jeugd vastgelegd. De afgelopen tijd hebben drie A-junioren en vijf B-junioren zich verbonden aan de Amsterdamse club. Doelman Marco Bizot (18), zette zijn handtekening onder een verbintenis van twee jaar, met de optie voor nog een seizoen. Verdediger Randel Shakison (19) en middenvelder Tayfun Candan (19) kregen een contract voor één seizoen voorgelegd, met nog eens de mogelijkheid daar nog een extra jaar. De drie A-junioren stromen komend jaar door naar Jong Ajax.

Naast de drie A-junioren legde Ajax ook de B-junioren Lesley de Sa, Warner Hahn, Jip Bartels, Stefano Denswil en Davy Klaassen vast. Met Ouasim Bouy en Fabian Sporkslede sloot de club een akkoord over een dienstverband voor de komende drie seizoenen.

Warner Hahn maakt komend seizoen de overstap van de B1 naar de A1. De Sa, Bartels, Klaassen, Denswil, Sporkslede en Bouy spelen volgend jaar in de B1.

“We zijn blij dat deze jeugdspelers zich op deze manier hebben verbonden aan Ajax”, vertelt technisch manager Danny Blind op de website van de Amsterdammers. “Het is de bedoeling dat deze jongens komend seizoen hun volgende stap zetten, voor de A-junioren betekent dat bijvoorbeeld de overgang naar Jong Ajax.”

Related posts