‘HSV kan streep zetten door naam van Elia’

De overgang van Eljero Elia van FC Twente naar Hamburger SV staat op losse schroeven. Volgens diverse Duitse media zou Elia gekozen hebben voor HSV vanwege de aanwezigheid van Martin Jol. Nadat vandaag bekend is geworden dat Jol vertrekt naar Ajax lijkt ook Elia niet meer te kiezen voor een overgang naar Hamburg.

Binnen de gelederen van HSV was er flink onenigheid over het transferbeleid. Het was sowieso in Duitsland al geen geheim dat Jol en technisch directeur Bernd Hoffmann niet op een lijn zaten qua versterkingen. De hoofdtrainer wilde zich nadrukkelijk roeren op de transfermarkt, terwijl Hoffmann meer op de economische risico’s lette.

Elia was de laatste weken vol vertrouwen over een overgang naar HSV. ‘Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt en laat voorzitter Munsterman alles regelen’, waren de woorden van Elia. Het is in ieder geval duidelijk dat Elia niet meer voor FC Twente zal spelen. In januari verlengde de aanvaller weliswaar zijn contract bij de Enschedese club nog tot medio 2013, maar werden er ook afspraken gemaakt over een zomerse transfer. In de winterstop leek Elia te kiezen voor Ajax maar mocht toen absoluut niet vertrekken uit Enschede. Of de aanstelling van Martin Jol bij Ajax daar verandering in gaat brengen zal komende tijd blijken. Elia heeft naar verluidt een prijskaartje van om en nabij tien miljoen euro.

Bron: voetbalzone.nl

Related posts