Ajax toch blij met fooi UEFA

De plaatsing voor de achtste finales van de UEFA Cup is niet alleen een sportief succes, maar ook een financiële meevaller voor Ajax. “We hebben slechts één ronde na de winterstop begroot”, zegt financieel directeur Jeroen Slop, die van de UEFA 70.000 euro ‘prestatiegeld’ ontvangt. “Dat staat in geen verhouding tot de bedragen in de Champions League, maar is mooi meegenomen”, aldus Slop. De meeste winst boekt Ajax qua recette.

“Als we in de volgende ronde een uitverkochte ArenA hebben – en daar hoop ik wel op – levert dat ongeveer anderhalf miljoen euro bruto op.” Bij kwalificatie voor de kwartfinales krijgt Ajax 300.000 euro van de UEFA, voor de halve finales 600.000 euro en voor de finale 1,5 miljoen. Mocht Ajax de UEFA Cup winnen dan kan nog eens één miljoen euro worden bijgeschreven.

Related posts