Munsterman vertrouwt Ajax niet: ‘Eerst geld zien, dan pas is Wielaert van Ajax’

Robbie Wielaert wordt vandaag medisch gekeurd bij Ajax. De website van FC Twente meldde gisteren zijn overgang naar de Amsterdamse club, maar volgens FC Twente-voorzitter Joop Munsterman is de verdediger ‘nog niet weg’. ‘Er zijn nog een aantal zaken met Ajax niet afgehandeld’, aldus Munsterman gisteravond laat. ‘Dat hij medisch gekeurd wordt, klopt, maar of hij morgen al bij Ajax traint, weet ik niet’.

‘Ik moet eerst het geld hebben. Ajax is Ajax. Ik weet niet of dat goed komt’. Terwijl Wielaert zelf, Ajax-trainer Marco van Basten en ook de achterblijvende FC Twente-coach Steve McClaren ervan uitgaan dat de zaak beklonken is, houdt de eigenzinnige Munsterman dus een slag om de arm en doet hij alsof Ajax een onbetrouwbare club zakenlieden uit een of andere duistere bananenrepubliek is. Weet Munsterman dan niet dat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is dat pas met dit soort meldingen naar buiten kan komen als alles 100% gegarandeerd is?

‘Als we niet rondkomen met Ajax, zie ik Robbie weer terugkeren. Ik heb zelden zo’n circus meegemaakt. Deze hele gang van zaken is heel teleurstellend’, verzucht Munsterman. Een vreemde opmerking want gisteren verteld die zelfde Munsterman nog dat hij Wielaert deze tweede poging van Ajax gunde en daardoor instemde met de overgang. De werkelijke reden waarom Munsterman overstag is gegaan hebben wij gisteren uitgebreid omschreven (zie bericht). Kennelijk kan Munsterman zijn eigen blunders nu dus maar moeilijk verkroppen, zich kennelijk niet beseffend dat alles wat hij nu nog uitkraamt juist benadrukt wat voor een persoon hij zelf werkelijk is.

Dubbel gevoel
Wat Ajax betreft, zijn er geen twijfels en is de zaak rond. Van Basten heeft zijn nieuwste aanwinst al gefeliciteerd en Wielaert rijdt vandaag richting de hoofdstad voor een medische keuring. Ook hij gaat er niet van uit dat de overgang alsnog af kan ketsen. ‘Als ik door de keuring kom, is de deal rond. Ik zie Ajax als een nieuwe uitdaging. De mooiste jaren van mijn carrière tot nu toe liggen bij FC Twente. Dat besef ik heel goed. Ik ga met een dubbel gevoel’.

Related posts