Wielaert; ‘Ik ga mijn uiterste best doen het waar te maken’

Na weken touwtrekken is het dan alsnog rondgekomen. Rob Wielaert is Ajacied en zal na een medische keuring een contract tekenen tot de zomer van 2011, met een optie voor nog een seizoen. Wielaert laat weten trots te zijn om de stap te maken en hij wil FC Twente waardig verlaten.

‘Ik ben er niet naar op zoek om Twente of bepaalde mensen bij Twente nu zwart te maken’, besluit Wielaert beheerst over de gang van zaken rond zijn transfer. ‘Daar heb ik niets aan en de club is ook goed voor me geweest. Ik steek al mijn energie nu in Ajax’. Komende zondag hervat Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen NEC.

Woensdagochtend zal Wielaert aansluiten bij de training van Ajax. ‘Ik kijk daar enorm naar uit. Ik steek vanaf nu al mijn energie in Ajax en in principe ben ik inzetbaar voor de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tegen NEC. Het was misschien handiger geweest als ik het trainingskamp in Portugal had meegemaakt maar goed het is nu eenmaal zo gelopen’.

Transfersom
De uiteindelijke transfersom die Ajax voor Wielaert heeft neergeteld is 3,15 miljoen euro. Dat bedrag is welgeteld 150 duizend euro boven de gelimiteerde transfersom die Wielaert in zijn onlangs vernieuwde, en niet door Munsterman erkende, Twentse contract, had staan. Dat Ajax uiteindelijk 150.000 euro bijbetaalt, moet worden gezien als een gebaar richting de speler die niet de vervelende gang naar de arbitragecommissie hoefde te maken om weg te komen. Volgens Munsterman heeft hij uiteindelijk ingestemd met de transfer ‘omdat het de vraag is of een speler zich voor de tweede keer over een teleurstelling heen had kunnen zetten’. ,,Dit heeft ons doen besluiten Wielaert nu wel naar Ajax te laten gaan”, aldus Munsterman.

Bron:Voetbalzone.nl

Related posts