‘Hans Vonk op lijstje Ajax’

Ajax heeft Hans Vonk (38) op het oog om tijdelijk als tweede keeper te fungeren, zo meldt De Telegraaf vanochtend. De Zuid-Afrikaan stond tussen 2004 en 2006 al onder contract in de ArenA en moet de Amsterdammers tijdens de blessures van Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar uit de brand helpen.

“Ik ga niet op namen in”, zegt manager technische zaken Danny Blind. “Maar we willen een ervaren doelman, die op dit moment contractloos is, een belangrijke rol in de kleedkamer vervult en zich kan schikken in zijn rol als stand-in van Kenneth Vermeer.” Criteria waar de oud-speler van RKC, FC Wageningen, FC Den Bosch en SC Heerenveen allemaal aan voldoet.

Vonk stopte een half jaar geleden als doelman van Ajax Cape Town, is keeperstrainer van het Zuid-Afrikaans elftal en staat welwillend tegenover een tijdelijke terugkeer naar Ajax. Tijdens Heerenveen-Ajax wordt het Amsterdamse doel net als afgelopen donderdag verdedigd door Vermeer. “We hebben alle vertrouwen in hem, maar willen niet voor verassingen komen te staan als hij vandaag of morgen door zijn enkel gaat”, aldus Blind.

Zie ook eerdere bericht:
Doelman Hans Vonk (38) in stilte gestopt

Related posts