Davids stopt zo goed als zeker

Edgar Davids is aan zijn laatste weken als profvoetballer bezig. De aanvoerder van Ajax vertrekt aan het einde van het seizoen uit Amsterdam, alleen tot vandaag leek het erop dat de voormalig international nog wel bij een andere club aan de slag zou gaan. Er werd gesproken over een terugkeer naar Italië of mogelijk nog een verblijf in het Midden-Oosten. Dit sluit Davids alleen zo goed als uit.

“Het is voor 98 procent zeker dat ik aan het einde van het seizoen stop”, zo liet de middenvelder weten voor de camera van Tele2. Davids zal met Ajax nog in de play-offs spelen om de voorronde van de Champions League te bereiken. Daarin spelen de Amsterdammers eerst tegen sc Heerenveen, om bij winst in de finale te stuiten op NAC Breda of FC Twente.

Davids werd vorig jaar in de winterstop door Henk ten Cate van Tottenham Hotspur naar Ajax gehaald. In de voorbereiding op dit seizoen ging het alleen mis. In een oefenduel tegen Go Ahead Eagles brack hij z’n kuit- en scheenbeen, in een duel waarbij hij z’n scheenbeschermers niet aan had. De revalidatie nam een half jaar in beslag. Davids debuteerde bij Ajax op 6 september 1991 onder Louis van Gaal tegen RKC Waalwijk. Hij won vervolgens in Amsterdam de Champions League, om vervolgend voor AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham te spelen.

Related posts