Transfer Heitinga naar Atletico is dan eindelijk definitief

Ajax en Atlético Madrid hebben overeenstemming bereikt over de transfer van John Heitinga naar de Spaanse club. De tweede club uit Madrid betaalt een bedrag van tien miljoen euro voor de verdediger. Het bedrag dat met de transfer gemoeid is, is conform de gelimiteerde transfersom in het contract van de Ajacied, dat nog tot 2011 doorliep. Heitinga doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in het seizoen 2001/2002 zijn debuut in de hoofdmacht.

Met Ajax behaalde Heitinga twee maal de landstitel, drie KNVB-Bekers en vier keer de Johan Cruijff Schaal. In maart liet de 24-jarige verdediger al weten dat hij ‘trilde van geluk’ om de volgende fase in zijn carrière. “Ik hoop, en verwacht, écht dat iedereen me deze transfer gunt”, sprak hij destijds.

Morgen speelt John Heitinga, die in acht seizoenen tot ruim tweehonderd officiële duels kwam, zijn laatste wedstrijd in dienst van Ajax.

Related posts