ArenA en Gelredome morgen onder spanning

Net als vorig seizoen, zal de laatste speeldag de beslissing brengen wie er zich kampioen van Nederland mag noemen. psv leidt en Ajax volgt op 3 punten en heeft een positiever doelsaldo van +5. Het zal dus weer een zondagmiddag worden die de nodige spanning met zich meebrengt.

We staan drie punten achter op psv, maar toch komt Adrie Koster met de briljante zin: “Als ik Henk Kesler was, zou ik zondag met de schaal naar Amsterdam komen.” Koster legt hiermee de druk volledig bij psv, en laat merken dat zijn team enorm veel zelfvertrouwen heeft, voor een goede afloop aanstaande zondag. Het is echter net als pokeren; je neemt een gok. Of het heeft een negatieve invloed op de selectie van Seff Vergoossen, óf het geeft de spelers juist een enorme ‘boost’ aan motivatie.

Klaas-Jan Huntelaar is duidelijk. psv moet het zondag bewijzen tegen Vitesse, en ze weten dat wij ze op de hielen zitten. Ik heb zin in zondag en heb er alle vertrouwen in dat we ze nu eens een lesje gaan leren. Als het aan mij ligt worden wij de komende drie jaar Kampioen!

Laten we hopen dat er morgen om kwart over vier het volgende op teletekst staat vermeld:

Ajax heeft op de laatste speeldag het onmogelijke gedaan, het is in extremis kampioen geworden in de laatste seconde.
Het won zelf met een monsterscore van 9-0 van Heracles Almelo en zag psv pijnlijk verliezen met 3-2 in Arnhem. Gomez blunderde in de 94+3 minuut door een terugspeelbal onder zijn voet door te laten glippen


Related posts