Ajax maakt namen onderzoekscommissie bekend: Coronel voorzitter en ook Menzo lid

Vandaag is bekend geworden uit welke personen de commissie bestaat die door Ajax in het leven is geroepen om het bestuursmodel en het technisch beleid van de afgelopen tien jaar te onderzoeken, zo meldt Ajax op de officiële website. De commissie bestaat uit acht personen. Uri Coronel is voorzitter. Vier leden, te weten Arend de Roever, lid van de raad van bestuur van Ajax-partner ATP International, voorzitter van de NPS en oud-D66 kamerlid Roger van Boxtel, radiomaker en voorzitter van de officiële supportersvereniging Daniël Dekker en Joop Krant, voormalig bestuursvoorzitter van beleggingsbank Kempen & Co en tegenwoordig adviseur van degenen die willen investeren in niet-beursgenoteerde ondernemingen, gaan het bestuursmodel van Ajax nader bestuderen.

De overige drie leden, oud-speler Theo van Duijvenbode, voormalig doelman Stanley Menzo en fysiotherapeut Reinier van Dantzig, gaan een analyse maken over het technische beleid van de afgelopen tien jaar. De doelstelling is dat de commissie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 1 maart 2008 haar rapport presenteert.

Na een stortvloed aan kritiek, van zowel buitenstaanders als van mensen binnen de club, besloot de preses een diepgaand onderzoek te initiëren. Ajax kende in de afgelopen tien seizoenen een groot verloop op de werkvloer. Zo werkten er in Amsterdam in het voorbije decennium maar liefst negen hoofdtrainers, zes technisch directeuren en zes hoofden opleiding.

Voorzitter John Jaakke: ,,Het streven was om de juiste kennis en ervaring bij elkaar te brengen en daarin zijn we goed geslaagd. Met Daniël Dekker, de voorzitter van de Supportersvereniging Ajax, hebben we tevens onze supporters betrokken bij het geheel. Overigens hebben alle commissieleden gemeen dat ze betrokken Ajacieden zijn en de club goed kennen. Toch kunnen ze zich een objectieve mening vormen over de onderwerpen waar ze zich mee bezig gaan houden.”

Related posts