Door Ron Schiltmans
Column: Het Nieuwe Ajax

Het beste nieuws kwam deze week uit Rotterdam, waar Theo Lucius meldde in geen 100 jaar voor Ajax te willen voetballen. Dat was bijzonder geruststellend. Kunnen we weer opgelucht slapen. Op dit moment kan ik geen Feyenoorder bedenken die bij Ajax níet op de tribune zou zitten. Toch denk ik met weemoed terug aan de tijd dat de Rotterdammers nog meetelden in de Eredivisie. Al moet je daar wel een steeds beter geheugen voor hebben.

We mogen gerust spreken van een historische 18e maart 2007. Mocht ik het bejaardentehuis ooit halen, dan zal ik tot mijn laatste ademstoot de verpleging onderhouden over die beruchte wedstrijd in het Eindhovense. Het wereldschot van Sneijder zal elk jaar van grotere afstand zijn. En als ze aandachtig genoeg luisteren zal ik het aandoenlijke vreugdegebaar van scheidsrechter Braamhaar, na het verleende voordeel en het daar op volgende vernederende doelpunt van Perez, blijven voordoen. Dát was nog eens plezier in je goed betaalde werk! Iets wat je in de gezondheidszorg natuurlijk niet hoeft uit te leggen. De scout van Liverpool moet zondagmiddag zijn ogen uit zijn Spionkop hebben gekeken. Was dit het PSV van de kwartfinale Champions League? Hún tegenstander? Het stond er toch echt op zijn programmaboekje: PSV – Ajax. Hij zal nog tijdens de wedstrijd besloten hebben de uitslag maar niet naar het thuisfront door te bellen. Ze zouden hem toch niet geloofd hebben. Zeker weer dronken die gast.

Lees verder op: www.schiltmans.de

Related posts