En koop nog maar een fan..
PSV smeekt fans om steun bij uit-duels en wil er zelfs voor betalen!

De schrik zit er goed in in Eindhoven na de schoffering tegen Ajax (1-5). De club probeert dit nog wanhopig intern te houden, maar lijkt hier niet in te slagen. Het moeilijk draaiende PSV heeft duidelijk een extra steun nodig om de laatste wedstrijden tot een goed einde te brengen en het Eindhovense publiek is nou eenmaal niet zo meereizend. Alle landskampioenschappen en andere prijzen ten spijt lukt het de Philps Sport Vereniging maar niet om van het stempel ‘provinciaal clubje’ af te komen en een echte hondstrouwe supportersschare op te bouwen. Onlangs nog hadden slechts een handvol fans de moeite genomen de club te volgen voor de beker-zeperd in Breda (3-0 nederlaag). Om meer zieltjes te winnen heeft PSV nu een beroep gedaan op het publiek (zie oproep officiéle p$v-site).

De club verzoekt met klem alle supporters om de drie resterende uitwedstrijden te bezoeken, om PSV naar de overwinning te helpen. De Eindhovenaren zijn zelfs bereid om deze steun te kopen door financieel bij te springen, om zo ‘de grote supportersschare’, zoals men het zelf noemt, ’tegemoet te komen’, zo verklaard lampekapvoorzitter Schuitema tegenover het AD.

Alle hens aan dek
Schuitema zegt inmiddels met de technische leiding besproken te hebben dat hij bereid is daar financieel aan mee te werken dat er zoveel mogelijk fans meereizen naar de duels tegen NAC, NEC en FC Utrecht. ,,Het is nu voor ons alle hens aan dek. We moeten wat dingen regelen waardoor de jongens in de laatste weken zo optimaal mogelijk kunnen presteren.”

Effe regelen!
Wat zou het volgende zijn dat Schuitema gaat ‘regelen’?: Aan de supporters van de tegenpartij allemaal een gratis spaarlamp uitdelen als ze dan maar alsjeblieft niet hun eigen cluppie willen aanmoedigen? Of heeft Edgar Davids ze op een idee gebracht?: Iedere ballenjongen krijgt een wedstrijdshirt als hij maar handelt in het voordeel van de Lampjes. Misschien helpt de KNVB wel weer een handje en stelt het gewoon nog een paar keer een pannekoek als Wegereef op om iets te ‘regelen’.

Operatie Reiziger
Overigens is vandaag bekend geworden dat ex-Ajacies Michael Reiziger dit seizoen waarschijnlijk niet meer aan spelen toe komt voor de Lampjes. De verdediger kampt met een liesblessure. Hij wordt daaraan deze week geopereerd. De revalidatie van de 33-jarige speler neemt naar verwachting zes weken in beslag. Alleen als de Eindhovenaren verder komen in de Champions League of veroordeeld worden tot het spelen van de play-offs is Reiziger wellicht dit seizoen nog inzetbaar.

Related posts